Recepta Tonyina amb tomàquet aromatitzat i pesto

Ingredients:

  • 4 filets de tonyina
  • 500 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • 1 fulla de menta
  • uns grans de pebre negre
  • 2 bitxos
  • sal

(Per al pesto:)

  • Un manat d’alfàbrega fresca
  • 1 gra d’all
  • 50g de pinyons
  • 50g de formatge parmesà ratllat
  • 1/2 culleredeta de sal
  • 200ml d’oli d’oliva verge extra

Elaboració:

  1. Escaldeu els tomàquets, amb una incisió a la base, durant 30s. Refresqueu-los i peleu-los. Talleu-los en forma de pètals.
  2. En un recipient on càpiguen bé els tomàquets, poseu-hi oli d’oliva, els grans de pebre trencats, els bitxos, sal i les fulles de les herbes netes. Introduïu-hi els tomàquets i deixeu-los macerar unes 6h.
  3. Per al pesto: tritureu l’alfàbrega neta, l’all, els pinyons —torrats o crus, depèn del gust de cadascú—, el parmesà, la sal i l’oli fins que ens quedi una salsa que ens agradi de textura. Si ha quedat massa espessa, afegiu-hi una mica d’oli.
  4. Salpebreu els filets de tonyina i coeu-los a la paella calenta amb un raig d’oli. Penseu que la tonyina una mica crua és més gustosa. Serviu-la amb els tomàquets especiats i amb salsa pesto per sobre.